6 tips om te doen op Nationale Opa en Oma-dag

Wat houdt Nationale Opa en Oma-dag in? Om te beginnen zet je je opa en oma in het zonnetje en ga je er een leuke en gezellige dag van te maken. In deze blog geven we 6 tips wat je allemaal kan doen op deze dag met je opa en oma! 

1. Naar het terras

Lekker naar het terras om wat te drinken en te genieten van de mensen en het mooie weer. Bijvoorbeeld borrelen met een nootje of chipje erbij. Kletsen over vroeger, of wat jullie hebben meegemaakt en wat jullie nog graag zouden willen doen samen. Gezellig met je opa en oma bijpraten dus.

2. Een videoboodschap maken

Met je opa en oma videobellen en te kletsen over het weekend of wat ze allemaal gedaan hebben die dag. Om ze te verrassen kun je ook een videoboodschap maken samen met je familie! Deze kunnen ze dan op elk moment terugkijken zodat ze geen (klein)kinderen hoeven te missen. 

3. Naar de flora en fauna 

Ga een dagje met je opa en oma naar de dierentuin, de kinderboerderij of naar bijvoorbeeld een botanische tuin. Gezellig samen naar de dieren kijken en mooie herinneringen maken. Voor de avonturiers onder ons: ga samen op safari! Lachen, gieren en brullen, net als de leeuwen!

4. Een grote wandeling maken en samen picknicken

Samen met je opa en oma een wandeling maken vinden ze heerlijk. Naar het bos of naar mooie natuurgebieden kijken, of gewoon een wandeling door je stad. Opa’s en oma’s houden van wandelen en van de natuur, daarom is deze activiteit super leuk is om te doen. Op het einde van de wandeling kan je bijvoorbeeld samen gaan picknicken. 

5. Spelletjesmiddag

Samen met je opa en oma een spelletjesmiddag houden. Gezellig pesten spelen of Rummikub. Oude spelletjes zijn ook leuk om te spelen omdat ze oude spelletjes goed kennen en al lang niet meer hebben gespeeld. Je kan ze ook nieuwe spelletjes leren die van deze tijd zijn, zoals bijvoorbeeld Skip-Bo of een computerspel!

6. Uit eten of koken voor je opa en oma

Nu de restaurants weer open mogen kan je weer gezellig uit eten. Laat de keuze aan je opa en oma, want het is dan natuurlijk Nationale Opa en Oma-dag. :) 

Smakelijk en sfeervol! Je kan ook voor je opa en oma gaan koken en dan kan  je bijvoorbeeld een 3-gangen menu maken met allerlei seizoensproducten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.