ZorgOber handen wassen

Beste ZorgObers,

Dank jullie wel voor jullie inzet van de afgelopen weken. Dankzij jullie kunnen zorginstellingen operationeel blijven ondanks hun hoge ziekteverzuim. We hebben een aantal vragen gekregen omtrent het nieuwe RIVM advies voor Noord-Brabant. Zij adviseren bij klachten aan de luchtwegen (verkoudheid en hoesten) of koorts zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te beperken. 

Vanwege deze nieuwe maatregelen van het RIVM hebben alle Brabantse zorgorganisaties in overleg met het RIVM/VWS/GGD een aantal aangepaste richtlijnen opgesteld, speciaal voor de medewerkers van zorginstellingen. ZorgOber zal deze richtlijnen ook volgen;

Alleen hoesten = wel werken

  1. Medewerkers die koorts hebben moeten thuisblijven. Bel hiervoor eerst kantoor.
  2. Medewerkers die geen koorts hebben maar wel luchtwegklachten zoals hoesten EN klachten hebben zoals benauwdheid, spierpijn, of een algemeen gevoel van ziek zijn, blijven eveneens thuis. Ook dit meldt je zo spoedig mogelijk bij kantoor.
  3. Medewerkers die alleen hoesten en geen koorts hebben kunnen gewoon werken.
  4. We adviseren iedereen in ieder geval altijd de belangrijkste maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor iedereen. Deze zijn ook opgesteld door het RIVM en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen;
  • Was de handen regelmatig en droog ze met papieren handdoekjes
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen, vermijd lichamelijk contact

Verder verwijzen we naar een speciale vraag en antwoordpagina op de website van het RIVM.

Voor het werk in ziekenhuizen is het advies om thuis vooraf en achteraf je temperatuur te meten. Mocht je dit thuis niet kunnen dan hebben we op kantoor de mogelijkheid of in het ziekenhuis op de afdeling.

Op deze manier werken wij mee in het tegengaan van de verspreiding van het virus. 

Bedankt voor je begrip, hulp en flexibiliteit!

Mocht je vragen hebben, bel ons gerust. 076-2600007

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.