Beste ZorgObers,

Dank jullie wel voor jullie inzet van de afgelopen weken. Dankzij jullie kunnen zorginstellingen operationeel blijven ondanks hun hoge ziekteverzuim. We hebben een aantal vragen gekregen omtrent het nieuwe RIVM advies voor Noord-Brabant. Zij adviseren bij klachten aan de luchtwegen (verkoudheid en hoesten) of koorts zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te beperken. 

Vanwege deze nieuwe maatregelen van het RIVM hebben alle Brabantse zorgorganisaties in overleg met het RIVM/VWS/GGD een aantal aangepaste richtlijnen opgesteld, speciaal voor de medewerkers van zorginstellingen. ZorgOber zal deze richtlijnen ook volgen;

Alleen hoesten = wel werken

  1. Medewerkers die koorts hebben moeten thuisblijven. Bel hiervoor eerst kantoor.
  2. Medewerkers die geen koorts hebben maar wel luchtwegklachten zoals hoesten EN klachten hebben zoals benauwdheid, spierpijn, of een algemeen gevoel van ziek zijn, blijven eveneens thuis. Ook dit meldt je zo spoedig mogelijk bij kantoor.
  3. Medewerkers die alleen hoesten en geen koorts hebben kunnen gewoon werken.
  4. We adviseren iedereen in ieder geval altijd de belangrijkste maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor iedereen. Deze zijn ook opgesteld door het RIVM en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen;
  • Was de handen regelmatig en droog ze met papieren handdoekjes
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen, vermijd lichamelijk contact

Verder verwijzen we naar een speciale vraag en antwoordpagina op de website van het RIVM.

Voor het werk in ziekenhuizen is het advies om thuis vooraf en achteraf je temperatuur te meten. Mocht je dit thuis niet kunnen dan hebben we op kantoor de mogelijkheid of in het ziekenhuis op de afdeling.

Op deze manier werken wij mee in het tegengaan van de verspreiding van het virus. 

Bedankt voor je begrip, hulp en flexibiliteit!

Mocht je vragen hebben, bel ons gerust. 076-2600007

Samen dementievriendelijk Op maandag 20 Maart was er in het Nac-stadion in Breda een Dementievriendelijk training voor alle werknemers van ZorgOber. De cursus werd in de Beatrix lounge gehouden. Het doel van de training was het vergroten van kennis en het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om goed met dementie om te gaan.

ZorgOber bij Zorgtotaal Vandaag waren we te vinden bij Zorgtotaal in de jaarbeurs Utrecht. Zorgtotaal is het grootste platform voor professionals werkzaam in de zorg. Er staat een compleet aanbod van de nieuwste producten, technieken, innovaties en diensten voor de intramurale- en extramurale zorg.

In Nederland leven naar schatting 260.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2050 naar 400.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis.