ZorgObers nu ook getraind in slikproblematiek

training slikpronblematiek

Breda, 19 November – In samenwerking met Syndle heeft de eerste groep ZorgObers de Textura training over kauw- en slikproblemen succesvol afgerond. 

Meebewegen met de markt

Waar ZorgObers voorheen al een uitgebreide training volgden op het gebied van gastvrijheid, dementie- en horeca skills biedt ZorgOber sinds korts ook een cursus slikproblematiek aan. De vraag naar welzijnsmedewerkers en huiskamerdiensten begint toe te nemen en om mee te kunnen bewegen in de markt is het essentieel dat ZorgObers het zorgpersoneel ook kunnen ondersteunen met taken zoals het helpen met eten  geven aan bewoners. Na het volgen van de slik cursus mogen ZorgObers naar bekwaamheid ondersteunen bij het eetmoment, altijd onder toezicht van zorgpersoneel. 

Samenwerking Syndle / Textura

Om de slik cursus mogelijk te maken is er een nieuwe samenwerking opgezet tussen ZorgOber en Syndle. Syndle is een organisatie gespecialiseerd in trainingen en opleiding omtrent gastvrijheid en het ontwikkelen van eet- en drink concepten. Syndle’s module Textura is gericht op het eten en drinken voor mensen met kauw- en slikproblemen. Na het maken van een uitgebreide E-learning hebben ZorgObers gisteren een praktijktraining gevolgd onder leiding van logopediste Judith Bos. 

Om te beginnen heeft een kleine groep ZorgObers de training afgerond. In de toekomst zullen deze trainingen vaker plaats gaan vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.