Flexibele schil zorg

U herkent het misschien wel: een ziekmelding een uur voor het begin van de dienst, een drukke feestdag waardoor meer personeel nodig is of plotselinge langdurige uitval van een medewerker. Situaties zoals deze zijn onvermijdelijk met een kleine vaste groep medewerkers en kunnen effect hebben op de kwaliteit van de service voor de bewoners. Bovendien kunnen de werkzaamheden niet wachten en zal er snel naar een oplossing gezocht moeten worden. Dit is één van de redenen waarom steeds meer zorginstellingen overschakelen op een flexibele schil. Na het lezen van dit artikel weet u waarom juist een externe flexpool zo van toegevoegde waarde is. Laten we beginnen met een korte introductie over wat een flexpool is.

Wat is een flexpool?

Een flexpool is een flexibele schil van medewerkers die u kunt oproepen wanneer u ze nodig heeft. Met behulp van een flexpool kunnen tijdelijke personeelstekorten efficiënt worden opgevuld. Een flexibele schil biedt een snelle oplossing bij uitval van uw vaste medewerkers onder andere door ziekte, vakantie of tijdens zwangerschapsverlof. Ook zorgt een flexpool voor een stabiel vangnet en is verstandig om achter de hand te hebben, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer een zorginstelling het faciliteren van de flexpool uitbesteed aan een andere bedrijf spreken we van een externe flexpool. Een externe flexpool is de oplossing voor;

 • Personeelstekort, voor vakantieperiodes en andere piekmomenten
 • Zieke medewerkers, zwangerschapsverlof
 • Een aannamestop of reorganisatie
 • Verlaging werkdruk, voorkomen van overuren.
 • Het opstarten van een nieuwe locatie
 • Lange termijn en last-minute uitdagingen
 • Tijdbesparing op het roosteren/plannen en het oplossen van knelpunten in het rooster

Naast dat een flexpool deze problemen oplost, heeft vooral het hebben van een externe flexpool zo zijn voordelen. Hierbij de voor- en nadelen van een externe flexpool op een rijtje;

1. Een externe flexibele schil zorgt voor waarborging van continuïteit

Bewoners, cliënten of patiënten moeten elke dag eten en drinken, ook als er een vaste medewerker plotseling ziek is. Een externe flexpool waarborgt de continuïteit op de werkvloer. Wilt u niet meer voor zulke verrassingen komen te staan? Wij denken graag mee over het opzetten van een vaste flexpool zodat de vaste medewerkers geen ziekte hoeven op te vangen en de bewoners de aandacht krijgen die ze verdienen.

2. Afschalen wanneer de personele bezetting weer op orde is

Met een externe flexibele schil zit u nergens aan vast. Flexibel is ook echt flexibel. De flexibele medewerkers blijven in dienst van het uitzendbureau. Heeft u geen uitdaging meer en geen extra inzet meer nodig? Dan zet het uitzendbureau de medewerkers bij een andere opdrachtgever in. Ideaal voor ziek- en piekmomenten.

3. Laag risico, veel gemak

Anders dan bij een interne flexpool loopt u bij het inhuren van een externe flexibele schil geen enkel risico. Uitzendbureaus dragen het risico voor de doorbetaling van eventuele ziekte van de ingezette medewerkers. U krijgt direct een vervangende medewerker en betaald geen extra kosten. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over de rechten en plichten die bij flexibele arbeidskrachten komen kijken. De externe flexpool medewerkers zijn in dienst van het uitzendbureau.

4. Flexpool medewerkers zijn snel inzetbaar 

Last-minute in de ochtend zelf het hele personeelsbestand bellen? Of gewoon simpel de dienst uitzetten bij de flexpool. Dat is snel opgelost, ideaal! Eén van de meest gewaardeerde voordelen van een externe flexpool is dat er snel geschakeld kan worden mocht een vaste medewerker zich plots ziekmelden. U zet de dienst uit en kan door met uw eigen werkzaamheden. Deze flexibiliteit is één van onze belangrijkste kernwaarden. Dat betekent dat zodra u aangeeft dat er last-minute nog een extra medewerker nodig is, het bij ons topprioriteit is om een ZorgOber te vinden die de dienst vult. Zelfs als de dienst op de dag zelf is kunnen we dit oplossen, wij doen altijd ons uiterste best om u te helpen. 

5. Ervaren en ingewerkte horecamedewerkers

Een flexpool is er om u, uw vaste personeel, en de bewoners het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Tijdens de piek- of ziek momenten is er vaak geen tijd om iemand uitgebreid in te werken. Dan is het fijn als de medewerkers uit de flexpool ervaren en ingewerkt zijn, of al bekend zijn op de locatie. Medewerkers van een externe flexpool komen vaak op meerdere locaties. Daardoor zijn ze gewend om zich snel aan te passen aan nieuwe situaties. ZorgObers hebben specifieke ervaring opgedaan in zorginstellingen, waardoor ze processen makkelijk herkennen en snel aan de slag kunnen. ZorgObers zijn doorgaans jonge volwassenen die nog studeren. Deze proactieve en professionele jongeren hebben affiniteit met de zorg en horeca, ook hebben ze onze interne gastvrijheidstrainingen afgerond voordat zij bij een zorginstelling aan de slag gaan. Daarnaast traint ZorgOber medewerkers in het omgaan met dementie en het hebben van een zorg signalerende functie. Ook stellen wij vooraf met u een op maat gemaakte briefing op met de werkwijze, werkafspraken en aandachtspunten die voor u belangrijk zijn. De ZorgObers ontvangen deze briefing zodat ze goed voorbereid zijn en snel hun draai vinden bij u in het team.

6. Flexpool wordt voor u onderhouden

Het grootste voordeel van een externe flexpool is dat u er niks aan hoeft te doen. Een eigen interne flexpool daarentegen moet regelmatig worden bijgehouden. Een flexibele schil opzetten is één, maar het onderhouden van een flexpool vergt veel tijd en aandacht. Het bestand aan flexkrachten en hun beschikbaarheid moet natuurlijk altijd actueel zijn. Voor het zelf goed bijhouden van een goede pool is vaak een extra arbeidskracht nodig. Met het uitbesteden van een flexpool bespaard u dus tijd en geld. Goed om te weten is dat ZorgOber het onderhouden van de flexpool volledig in eigen beheer neemt. Zo kunt u zich blijven focussen op uw dienstverlening.

Zijn er nadelen aan een flexibele schil?

Een nadeel van een externe flexpool zou kunnen zijn dat men niet op naam kan reserveren. Wanneer een medewerker zo goed bevalt, dan is er voor de volgende inzet natuurlijk een voorkeur voor dezelfde medewerker. Er komt altijd een ervaren ZorgOber, we kunnen alleen niet garanderen dat de persoon van uw voorkeur de dienst draait. Wij streven naar een kleine pool en vaste gezichten en natuurlijk kunt u altijd uw voorkeur doorgeven, afhankelijk van de beschikbaarheid van de medewerker slagen wij hierin. Natuurlijk kunnen we meedenken naar oplossingen, bijvoorbeeld om de favoriete medewerker voor vaste uren te detacheren. Zo bent u verzekerd van uw favoriet!

Bent u enthousiast geraakt over het gemak van een externe flexpool? Andere zorginstellingen gingen u al voor, zij geven aan graag samen te werken met ZorgOber om  de volgende redenen.

Waarom ZorgOber dé externe horeca flexpool is voor de zorgsector

 • Wij schakelen snel
 • ZorgOber is flexibel
 • Leuke enthousiaste medewerkers
 • Betrouwbaar, ZorgOber levert altijd.

ZorgOber is altijd bereikbaar

ZorgOber is altijd bereikbaar via email en telefoon. Wilt u een ZorgOber uitvragen voor volgende week, dan kunt u de dienst altijd uitzetten per e-mail. Zijn er dringende vragen of last-minute diensten? Het nummer 076-2600007 is altijd bereikbaar. Is er dus een probleem of belangrijke vraag over dezelfde avond of volgende ochtend, dan bent u razendsnel in contact met de planners van het ZorgOber team.

Altijd toegang tot startklare en flexibele medewerkers

Als u kiest voor een flexpool van ZorgOber heeft u op piekmomenten of bij uitval altijd toegang tot extra capaciteit. Bovendien is en blijft deze capaciteit flexibel inzetbaar. Zo bent u onderbezetting voor, waardoor uw gastenservice/horeca ten allen tijde volledig operationeel door kan draaien. Wij zijn benieuwd of u deze uitdagingen herkent en of wij u hierbij kunnen helpen. Wilt u niet meer voor personele verrassingen komen te staan en altijd zeker zijn van een optimale bezetting? Neem dan vandaag nog contact op en ervaar wat ZorgOber voor uw organisatie kan betekenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.